Sjuk av oro

Hej!

Börjar blogga för att fokusera och skaka av mig lite av min oro och min ångest över min nyfunna graviditet. Har två barn sedan tidigare och denna lilla är en liten sladdis (det var åtta år sedan sist och jag är nu 38 år).

Jag är (tror jag) i vecka 8+1 idag. Den senaste veckan har jag spenderat ca 2 veckor varje dag framför datorn med att läsa om missfall... Ju mer jag läser desto mer övertygad blir jag att detta kommer att gå åt helvete. Jag vill så gärna vara glad, men jag kan bara inte. Och statistik kan ju vara förrädisk.

Läser man allt jävligt negativt så är det den farligaste perioden nu, antingen får jag snart ett missfall fast barnet har redan varit dött i ett par veckor (eftersom hjärtat aldrig kom igång att slå), alternativt så får jag ett missfall snart (för att det blir något knas när moderkakan "kopplas på").

Hur fan ska jag kunna vänta till v 11+6 eller vad det nu är när jag ska till inskrivning och 12+6 när jag ska på ett tidigt ultraljud - det är ju mer än tre, resp mer än fyra veckor tills dess.

Åh jag vill bara ta en knapp och trycka på och "beema" mig dit NU!

Hoppas att det stämmer att jag är i vecka 9 i alla fall. Då är det ganska nära att vara i vecka 10 etc. Har inte mycket till graviditetssymptom (men det har jag inte haft tiodigare heller) men rejält ömma bröst har jag sedan ett par veckor tillbaka... Alltid något. Det är ju annars också en nojja - att man inte mår tillräckligt dåligt. Men så länge tuttarna är ömma så får jag väl vara glad för det antar jag (griper efter halmstrån...)

Jag vet att jag måste sluta läsa alla skräckhistorier. Chansen är ju större (även om det ibland inte känns så) att det går bra än att det inte gör det. Måste försöka fokusera på det eller sysselsätta mig med något så att jag inte funderar så mycket.

Är det någon annan som känner igen sig i vad jag skriver? Att man är jäkligt orolig av sig till att börja med - och att man efter att ha läst i olika diskussionsforum är totalnojjig...?!

Tips, idéer, teorier, aktiviteter, stöttande ord. Allt tas tacksamt emot.

Barbamaman X (som nu prövar allt från traditionella böner, till arbetsnarkomani, till Farmville för att fokusera och skinga tankarna)